Uge 31

Akvarelkursus

fra lørdag d. 26 juli til fredag d. 1 august

Stadig ledige pladser

Akvarel

Landskabets farver og former 

Vi udforsker landskabet i dette akvarelkursus. Vi dykker ned i akvarelmaleriets verden og udforsker, hvordan vi kan fange landskabets stemning på papir. Vi arbejder med lys, skygge og komposition for at skabe levende og dynamiske billeder. 

 Skitseteknik

Vi vil i begyndelsen af kurset introducere jer for forskellige skitseteknikker, som kan bruges i det videre forløb. Det gælder om hurtigt at indfange indtrykkene, som du kan bruge som forlæg til det endelige maleri.

Den eksperimenterende og personlige tilgang til landskabsmaleri

Ligesom omtalt under afsnittet om portrætmaleri, kan man have stor glæde af at abstrahere den klassiske tilgang til landskabsmaleri. I sidste ende er det jo os som billedkunstnere, der bestemmer, hvad der er tilladt. Himlen og havet behøver ikke altid at males blåt. Træer og buske kan se ganske spændende ud, hvis de males med rødlige nuancer osv. Lad os sammen indimellem prøve at se på landskabsmaleriet med nye briller.

Croquis
Da croquis er en fantastisk tegnedisciplin, vil det indgå som en øvelse. Vi tegner efter en levende model og der vil være en kort introduktion inden vi går i gang. 

 Individuel vejledning

Har I ønsker om at arbejde videre med billeder medbragt hjemmefra, vil der løbende være mulighed for individuel vejledning. 

 

Aftenåbent i værkstedet:

Værkstedet vil være åbent indtil kl. 22 til selvstudier og hygge. 

 Ekskursion:

Turen går til Svendborg og vi begynder ved det smukke Christiansminde og går langs kysten til Svendborg Havn – en tur på ca. 2.5 km, hvor vi vil lave hurtige skitser.

Ved Svendborg Havn vil der være faste opgaver og fri leg. Kursuslederne vil være behjælpelige med vejledning.

 Materialer:

Materialer er indkøbt og inkluderet i kursusprisen: Akvarelfarver, pensler, akvarelpapir i begrænset mængde (ekstra papir kan købes – dog så længe lager haves.), skitseblok, blyanter, akvarelblyanter, tegneplader og malertape. Akvarelfarver og pensler kan købes efter brug.

Det er en god ide at medbringe egne materialer, hvis man har yndlingspensler og andet.

Medbring hjemmefra:

  • To marmeladeglas med tætsiddende låg.
  • Gamle klude eller køkkenrulle.
  • Medbring evt. fotos som du ønsker at bruge som forlæg. 
  • Hvis du har iPad eller mobil med kamera til at tage fotos af de emner du ønsker at male. Det er et godt redskab til at fastholde indtryk og komme tæt på motivet.
  • Det er en god ide at medbringe egne materialer, hvis man har yndlingspensler og andet.
  • Medbring gerne ekstra akvarelpapir. 
  • Medbring gerne hårtørrer, da mellemtørring er en stor del af akvarelteknikken.

Program

Dette er kun en skitse. Det fulde program sendes forinden.
Morgenmad fra kl. 7.30 – 8.30
Morgensamling fra kl. 9.00 – 9.30
Holdundervisning fra kl. 09.30-12.00
Frokost og pauserum fra kl. 12.00 – 14.00
Holdundervisning fra kl. 14.00-16.30
Samvær kl. 16.30 – 18.00
Aftensmad kl. 18.00
Fra kl. 19.30 – 21.00 er der højskoleaften med forskellige arrangementer. 
Herefter åbner højskolens bar. 
Vi forbeholder os retten til ændringer. 

Pris

7000 kr. pr. person på enkeltværelse
6500 kr. pr. person på dobbeltværelse
 
Alle priser er inkl. logi, fuld forplejning, undervisning og oplevelser – samt lån af dyne og pude.
Sengelinnedpakke (inkl. håndklæde/badehåndklæde) kan lejes for 250 kr. pr. pakke eller selv medbringes.
Det vælges til/fra ved tilmeldingen.

Vi glæder os
- skal du med?

Underviser

Henrik Ludvig: Jeg er meget betaget af akvarelteknikken med sin lethed og transparens. Det er dog ikke det letteste medie at vælge, da der hurtigt kan gå noget galt i maleprocessen, men når det lykkes er det en skøn selvtilfredsstillelse og glæde.
Det sker at en akvarel ikke blev helt efter hensigten og hvor jeg gentager et motiv flere gange. Jo mere fortrolig jeg bliver med et motiv, jo bedre bliver resultatet også. Jeg har dog en hel del akvareller, som ikke blev som ønsket, men de er gode at blive kloge af. Så de bliver gemt og herigennem kan jeg også se om der sker en udvikling.

Jeg omfavner fejlen, for af fejlen kan jeg lære en masse.
En stor del af det at arbejde med akvarellen, som jeg gør, er grundlæggende tegnefærdigheder. At have en forståelse af form og farvernes egenskaber, at forstå varme og kolde farver, genskin og refleksioner.
Men vigtigst af alt skal det være sjovt at male.

Jens Kock: Kort fortalt er jeg et menneske, der elsker at udtrykke mig gennem billeder og musik. På sommerkurset vil der være fokus på akvarelmaleriet, men i en form der kræver mod til at “sjuske” lidt (-: 

Jeg har næsten altid haft en papir, blyant eller pensel i hånden og på den måde samlet indtryk. Mine billeder er ikke fotorealistiske, men en afspejling af min oplevelse. Det kræver en vis portion mod, at fravige det akkurate “pæne” billede til fordel for det umiddelbare indtryk, men det er det, jeg på kurset vil prøve at videreformidle. Og det glæder jeg til.