[ corona | covid-19 ]

Vi tager naturligvis hånd om Sundhedsstyrelsens retningslinjer vedr. covid-19 og indretter sommerens kurser herefter.

Øtogt i
det Sydfynske
Øhav

Uge 27. Søndag 28. juni til
lørdag 4. juli

eller

Uge 28. Søndag 5. juli til
lørdag 11. juli

OBS: Uge 28 er udsolgt, men man er velkommen på ventelisten.

 

Vi vil gerne gøre det muligt, for de der ikke har båd, at opleve det Sydfynske Øhav og de mange dejlige øer fra rælingen på et gammelt træskib, Haabet af Faaborg.

De fleste har kun mulighed for at opleve det Sydfynske Øhav om bord på en af de færger, der transporterer lokalbefolkningen og turister til og fra de mange øer. Men vi gør det muligt at få en eksklusiv oplevelse, både på vandet og fra vandkanten. Og vi gør det ved et samarbejde med det gamle træskib, Haabet af Faaborg.

Galeasen Haabet er på mange måder en solstrålehistorie. Hun er bygget som ålekvase på Rasmus Møllers værft i Faaborg år 1898, og har siden sejlet tusindvis af sømil som erhvervsskib.

Siden starten af 2017 igen hjemmehørende i fødebyen hvor “Træskibsforeningen Faaborg” påtog sig at købe, restaurere og fortsat drive den smukke dame som sydfynsk kulturarv. Til glæde for alle der kan lide saltvand, store master, tunge sejl og duften af maritim historie.

Det knap 20 BRT tunge og 15 m lange skib sejler nu primært det Sydfynske Øhav tyndt, og kan nydes både på dæk og “under læ” i den store hyggelige kahyt.

Øtogt med Haabet sker med skibets kyndige skipper og hans besætning. De har et særdeles stort kendskab til øhavet og øerne, som de gavmildt formidler.

Vi sejler i begge uger ud fra Faaborg. Og kun den sidste dag (fredag) lægger vi til i Svendborg i stedet for at vende tilbage til Faaborg. I de fem dage (mandag – fredag) sejler vi rundt i Øhavet og besøger øer som Drejø, Skarø, Avernakø, Lyø, og hvis muligt prøver vi også at nå Ærø. På alle øer har vi et samarbejde med lokale, der bistår med fortællinger om øernes vilkår og andre særlige historier. Vi lægger fra land ca. kl. 10.30 og sejler til ca. 16.30. Herunder med ophold på en eller flere øer.

Skibet er godkendt til at sejle med kursister som os. Sol, vind og vejret generelt, har naturligvis indvirkning på sejladsen. Men der har faktisk ikke været dage, igennem de mange år vi har sejlet med forskellige skibe, hvor det ikke har været muligt at sejle.

Vejret kan være meget varmt, men omvendt også køligt og regnfuldt. Så deltagelse kræver, at der er beklædning m.v. til krop og hoved, og til flere slags vejrtyper. Skibet har en salon under dæk, samt toilet. Besætning og kursusleder er selvfølgelig behjælpelig med at komme til og fra skibet. Dog må vi understrege, at kurset ikke er for gangbesværede.

Øtogtet kombineres med det traditionelle højskoleliv. Man nyder således fællesskabet, både ved det at spise sammen morgen og aften. Men også at deltage i særlige arrangementer om aftenen. I uge 27/28 er der et andet kursus, Familiekurset. Man kan måske vælge at en del af familien deltager i Familiekurset. Mens et familiemedlem er på Øtogt!

Da skibet Haabet kun er godkendt til at have 12 kursister om bord, hvilket også højskoleloven kræver man skal være som minimum, er 12 kursister således det antal, kurset kommer til at bestå af. Vi skal derfor opfordre til at tilmelde sig så hurtigt som muligt. Tilmelding og deltagelse sker efter først til mølle …

Velkommen til et helt specielt kursus – hvor Sydfyns natur viser sig frem fra sin helt unikke side!

Pris: 5.500 kr. – inkl. fuld forplejning, enkeltværelse, sejlads med øbesøg m.m.

Katalog

Katalog som PDF

Tilmeldingen er lukket

Vi ses til næste år

Du er også velkommen til at kontakte kursuschef Erik Kjærsgaard på mobil 3026 1298, for at afklare, stille spørgsmål m.v.