[ corona | covid-19 ]

Vi tager naturligvis hånd om Sundhedsstyrelsens retningslinjer vedr. covid-19 og indretter sommerens kurser herefter.

Malekursus
med berømte fynboer.

 Lørdag 18. juli til fredag 24. juli

Eksperimenterende akvarelmaleri – Landskabet og kroppen i Fynbomalernes spor v. billedkunstner Anette Bøtter www.galleristorm.dk

For at tegne skal du lukke øjnene og synge
Citat af Picasso

Vi udforsker den spontane og eksperimenterende tilgang til akvarelmaleriet.

På kurset introduceres farvelære og forskellige akvarelteknikker. Oplæg og individuel vejledning er en del af kurset. Alle kan være med – begyndere som øvede.

  Landskabet

  Vi tager på udflugt i den lokale fynske natur, hvor vi tager skitser og fastholder de indtryk, vi får på stedet. Vi oplever nogle af de steder, hvor Fynboerne malede deres kendte landskabsmotiver omkring år 1900.

  Vi efterbearbejder indtrykkene hjemme i billedkunstlokalet. Intensiteten i udtrykket er skabt af vores egne indtryk og oplevelser.

  Skitserne danner udgangspunkt for eksperimenterende akvarelmaleri, hvor den legende tilgang sætter gang i fantasien. Vi slipper kreativiteten løs og lader vores indtryk blomstre i nye udtryk.

  Kroppen

  Ønsker man at arbejde med kroppens udtryk, kan vi hente inspiration i billedhuggeren Kai Nielsen skulpturer. Kroppen er et landskab i sig selv: dynamisk, poetisk, hvilende, kraftfuld. Undervisning i teknikker til at fange kroppens proportioner og levende udtryk.

  Udflugt til Faaborg Museum

  for Fynsk Malerkunst med foredrag

  Vi har udflugt til Faaborg Museum for Fynsk Malerkunst, Fynbomalernes eget museum. Der er foredrag om Fynbomalerne, også kaldet bondemalerne, der dannede kunstnerkoloni 1885-1920, en generation efter Skagensmalerne. Byen og landskabet omkring Faaborg udforskes med skitseblokken i hånden.

  Materialer

  er indkøbt og inkluderet i kursusprisen:

  Akvarelfarver, pensler, akvarelpapir, skitseblok, blyanter, akvarelblyanter, tegneplader og malertape. Egne materialer kan også medbringes.

  Mere information sendes ud i god tid inden kursets start.

  Tilmelding inden 9. juli

  Pris: 5.200 kr. – på enkeltværelse.
  Se nærmere om pris og rabat under praktisk info

  Sommerkurser 2021

  Se vores kurser for sommeren 2021.

  Vil du tilmelde dig kurser?

  Til sommerens kurser 2021

  Du er også velkommen til at kontakte højskolen på tlf 62 67 10 20, for at afklare, stille spørgsmål m.v.