[ corona | covid-19 ]

Vi tager naturligvis hånd om Sundhedsstyrelsens retningslinjer vedr. covid-19 og indretter sommerens kurser herefter.

Fynske Slotte
og
Herregårde

 A F L Y S T

Midtfyn og i særdeleshed Sydfyn er rige på flotte slotte og herregårde. Oplev dem i den dejlige fynske natur.

Kurset er en ægte Ryslinge klassiker. Dels fordi Højskolen i sig selv er et historisk bygningsværk. Men særligt fordi skolen ligger i hjertet af et område med stolte traditionsrige slotte og herregårde. Og som kursus er det en klassiker, da det forener det at formidle viden, så dét at opleve og se hvordan den viden udfolder sig i praksis.

  Slotte og herregårde forener således den historiske storhed, bygningsmæssigt, kulturelt og erhvervsmæssigt med nutidens rammer og udfordringer. Dette gøres ved en kombination af foredrag og besøg på udvalgte slotte og herregårde.

  Med foredrag og fortælling belyses de bygningsmæssige, produktionsmæssige, teknologiske, arbejdsmæssige og landbrugsfaglige aspekter i øvrigt, i et skær af datid og nutid, og hvor foredragene efterfølges af besøg/fortællinger på udvalgte steder, der levendegør forhold og vilkår. Der er indlagt udflugter i naturen, for at give oplevelser på hvordan naturen også kan berige og skabe menneskeligt liv.

  Kursusugen byder således på fortællingen om adelstanden fra begyndelsen af middelalderen og frem til vore dage. Hvilke privilegier havde adelen, og hvad betød disse privilegier for adelen og det omgivende samfund?

  Og så skal vi på mange ekskursioner, hvor vi vil besøge slotte og herregårde. Vi skal bl.a. stifte bekendtskab med hvilke udfordringer, der er ved at drive en moderne herregård. Af ekskursioner planlægges bl.a., men som vi af naturlige
  årsager pt. (november 19), bliver nødsaget til at tage forbehold for:

  EKSKURSIONER

  Magelund

  Lindeskov, Ørbæk. Et voldanlæg fra tidlig middelalder. Vi skal gå 1-2 km… Er der mere tid efter besøget, kører vi forbi nogle flere af egnens herregårde.

  Sanderumgård

  Se “Den Romantiske Have”. Nyd eftermiddagskaffen i ”Hestestalden”.

  Nyborg Slot

  Rundvisning og fortælling.

  Heldagsekskursion

  Tåsinge, Langeland og Sydfyn. Besøg på Valdemars Slot. Vi skal se slottet, og vil prøve at få en samtale med ejeren, om de udfordringer man møder i dag for at drive et slot/en herregård rentabelt.

  Desuden udleves højskoleugen også ved morgensamling og aftenarrangement. Som sker i fællesskab med to andre kurser, der afholdes samtidigt.

  Det er muligt allerede nu at rekvirere en mere detaljeret beskrivelse af kursets forløb og indhold. Send os en mail, og du får materialet tilsendt straks.

  A F L Y S T

  Katalog

  Katalog som PDF

  Tilmeldingen er lukket

  Vi ses til næste år

  Du er også velkommen til at kontakte kursuschef Erik Kjærsgaard på mobil 3026 1298, for at afklare, stille spørgsmål m.v.