Fortæl og Forandrer

Kursus om dine lydfortællinger I samarbejde med med Sans1

Kurset er fra d. 09/07 – 15/07 2022.

 

 

Væk din indre fortæller til live!

Kender du det, når nogen fortæller på en måde, der får dig til at glemme tid og sted? På en måde, der overrasker, begejstrer, provokerer, rører ved dig, og måske endda ændrer dit syn på fortælleren, dig selv eller livet? Det er dét, den gode fortæller kan; underholde, engagere og skabe forandring.

Hver eneste dag fortæller vi hinanden små og store historier: Til jobsamtalen, til julefrokosten, til salgsmødet, til den runde fødselsdag og sommetider nede i grøntafdelingen i Netto. Fortællingens kunst er et essentielt værktøj i vor alles hverdag, også selvom vi ikke altid skænker det en tanke.

 I kurset Fortæl og Forandrer lærer du at finde, udfolde og udleve den gode fortælling, Vi tager udgangspunkt i dig og dine historier. Idet vi vælger en af dine allerfineste oplevelser og konverterer den til en fremragende og helt konkret historie, som du kan tage med dig hjem efter kurset.

1. Vi undersøger rummet, der opstår, når nogen fortæller, og hvordan historien påvirkes af lytteren og stemningen. Dernæst skal vi finde ud af hvad en god historie egentlig er, og hvorfor nogle historier rammer hjertet, og andre flyver hen over hovedet på os.

 2. Du vælger den historie, du ønsker at arbejde med, og sammen kigger vi på den gennem de dramatugiske briller. Med fokus på virkemidler, spænding, humor og vendepunkter, vil din historie blive løftet op til nye højder.

 3. Dernæst indspiller og producerer vi din historie. Vi skal arbejde med stemmeføring og rytme, og se hvad musik og reallyd kan gøre ved din fortælling.

4. Afslutningsvis skaber vi en unik lydudstilling med alle de individuelle historier. Og når udstillingen er slut, får du et lyd- og tekstprodukt med hjem, en levendegjort historie fra dit liv, som du kan give videre til dine børn, forældre, bedsteforældre, venner eller blot gemme til dig selv.

Det får du:

  • Styrket din evne til at fortælle og formidle historier, så det fænger
  • Styrket din evne til at lytte og stille spørgsmål
  • Værktøjer til at få konverteret oplevelser til gode historier
  • Trænet samspillet mellem kropssprog, stemmeføring og ord
  • Forståelse af de dramatiske virkemidler som f.eks. spænding og humor
  • Øvelse i at tale foran forsamlinger
  • Et digitalt lyd- og tekstprodukt til evigt minde og gavn for både dig og din familie

 Det kræver ingen erfaringer eller forudsætninger for at være med i ugen. Du skal bare have lyst til at fordybe dig i den gode fortælling…

Underviserne: Brian Wind-Hansen og Christina Gaarde kommer fra produktionsselskabet Sans-1, der laver lydfortællinger til radio, podcast, museer, teatre og institutioner mv. Alle med det mål at vække publikums sanser og røre ved deres følelsesliv, via den gode historie.

Er du klar til faglig fordybelse?

Fuld fordybelse

Her har du en unik mulighed for at nå i dybden.

Dygtige undervisere

Vi har samlet nogle af Danmarks bedste indenfor deres område.

Lækker fællesspisning morgen, middag og aften

Vores gode højskolekøkken står klar med buffet til alle.

Formiddagsamlinger og aften-arrangementer

Fyldt med fortælling, foredrag, musik, fællessang og refleksion.

Livgivende højskolekultur

Masser af fællesskab, nye bekendskaber, inspiration og aftener med arrangementer.

Skema

Dette er kun en skitse. Det fulde program sendes forinden.

Morgenmad fra kl. 07.15-08.15

Naturlig opvågning kl. 08.30-08.50

Morgensamling (fortælling, fællessang, indslag) fra 9.00

Faglig fordybelse fra kl. 09.30-12.30

Frokost og pauserum fra kl. 12.30.

Faglig fordybelse fra kl. 14.00-16.o0

Kl. 16.00: Forfriskning

Kl. 17.00-18.00: Fritid med mulighed for selvstudie eller andre aktiviteter. 

Aftensmad fra 18.00

Fra kl. 19.30 er der højskoleaften med forskellige arrangementer. 

Herefter åbner højskolens bar. 

Vi forbeholder os retten til ændringer. 

Sikkerhed

Vi følger alle sundhedsfaglige retningslinjer og vil informere alle kursister om dette både inden og under forløbet.

Vi har rigtig gode erfaringer med at lave god højskole indenfor de sundhedsfaglige retningslinjer, så alle kan se frem til en både tryg og fantastisk oplevelse.

Du kan holde dig orienteret om højskolernes retningslinjer mv. her.

Pris og betaling

Pris: 6500 kr. pr. person på enkeltværelse / 5500 kr. pr. person på dobbeltværelse
Tag en ven, kæreste, kollega, ægtefælle el. med på dobbeltværelse og spar 1000 kr. hver: Vedkommende kan frit vælge et af de andre kurser i uge 28 indenfor natur, bevægelse, kunst/krea eller teater. Der er selvfølgelig også mulighed for at skabe et nyt venskab ved at bo med en tilfældig person fra kursusugen.   

Underviser

Brian Wind-Hansen

 Brian er uddannet dramatiker, og har fået opført over 50 teaterforestillinger rundt omkring i Danmark. Han har skrevet børne- og ungdomsteater, musicals, dramatiseret romaner, og ledet og udviklet borgerprojekter, hvori han har indsamlet og dramatiseret autentiske fortællinger. Ud over at være forfatter til et hav af manuskripter og lydfortællinger debuterede han i 2019 som romanforfatter til krimien ‘H.C.Andersen morderen’, og udkommer snart med flere.

.  

Underviser

Christina Gaarde

Christina er lydproducent, speaker, manuskriptforfatter og uddannet tv- og medietilrettelægger. Hun ekspert i at se den gode historie i mennesker og folde den ud. Lige meget om hun laver dokumentar, børne-og ungdoms tv, underholdning eller formateret fakta, så er det gode fortælling der driver hende. Når hun ikke laver lydfortællinger hos Sans-1 er hun ekstern underviser på Danmarks medie- og Journalisthøjskole, hvor hun underviser i konceptudvikling, kreativ kommunikation og storytelling.

Leder af Ryslinge Højskole og kursusleder

Jeppe Sand

Jeppe er klar med fortællinger, aftenoplevelser og masser af højskoleliv

Vi glæder os - skal du med?