[ corona | covid-19 ]

Vi tager naturligvis hånd om Sundhedsstyrelsens retningslinjer vedr. covid-19 og indretter sommerens kurser herefter.

Familie
kursus

 Søndag 5. juli til lørdag 11. juli

Familiehøjskolen byder på en uge med masser af sjov, oplevelser, udfordringer og samvær på tværs af alle aldre, samt ikke mindst fællesskab og hygge. Familiekurset er for alle aldre. Men børn under 4-5 år, der ikke er selvhjulpne, skal være ledsaget af en voksen. 

Ugen byder i generelle vendinger på tre hovedaktiviteter:

 • Fællesskab, som vi kærer os om ved spisning, sang og fortælling.
 • Aktiviteter, er noget vi alle kan være en del af, men også noget for bestemte aldre som kan være for større børn eller for voksne.
 • Oplevelser, hvor vi arrangerer udflugter, med flere muligheder at vælge imellem.

Et sommer Kort Kursus vil vi gerne have til at være en intens oplevelse af højskolelivet. En uge hvor vi nyder fællesskabet. Derfor har hver dag i kursusugen sit bestemte tidsskema:

 • Morgenmad, flaghejsning, tilbud om sundhed/motion og morgensang til sidst.
 • Frokost, og tilbud om fortælling bagefter.
 • Aftensmad, særlig foredrags- /aktivitets- /musikarrangement, og endelig aftencafé.

Vores team af undervisere og instruktører er for nogens vedkommende gammelkendte, mens andre er nye på holdet! Alle aktiviteter er organiseret ved selvstændige workshops med hver deres underviser/ instruktør. Alle aktiviteter foregår i tidsrummet: formiddag kl. 10 til 12. Og eftermiddag kl. 14 til 17.

I det følgende redegøres der kort for de enkelte workshops. Hvis der ved workshoppen ikke står anført specifikke vilkår for deltagelse, er det betingelsen at deltagelse i værkstedet/workshoppen aftales om morgenen med de pågældende
undervisere/instruktører.

WORKSHOPS

Musikværkstedet:

Under ledelse af Dr. Rolf alias Ole Rolf, kendt fra X-faktor.

Med udgangspunkt i deltagernes musikalske forudsætninger og forventninger, vil vi arbejde med følgende elementer af musikproduktion og –fremførelse:

 • Komposition
 • Arrangement
 • Instrumentering
 • Samspil
 • Vokalarbejde, herunder mikrofonteknik
 • Optræden

Friluftsliv:

Kræver deltagelse hele ugen, og at man er min. 12 år. Skal anføres ved tilmelding. Med erfaringer og ideer fra vores
adventure/friluftslinje på efterskolen, tilrettelægger vi en uge hvor energi, sanser og samarbejde bliver udfordret. Under faglig instruktion gør vi brug af skolens faciliteter med det at klatre og det modsatte (rappelling). Her er også udflugt til klatrepark, prøve at leve udendørs, parkour og mountainbike strabadser.

Grafik for voksne og børn!

Grafik er billeder trykt på papir. Billederne bearbejdes på en trykform, som kan være lavet af forskellige materialer, f.eks.: linoleum, træ, metal, mælkekartoner eller pap. Derefter påføres formen malemidler, og trykkes på papir ved hjælp af en trykpresse. Der er mange forskellige teknikker, og vi skal prøve at lave højtryk, dybtryk og monotypi. Alt sammen under kyndig vejledning af to professionelle kunstgrafikere.

Grafikken er mere populær end nogensinde, og derfor vil vi med dette tiltag give interesserede mulighed for at fordybe sig i denne verden af forskellige måder at udtrykke sig på.

Alle kan være med. Både børn og voksne, nybegyndere og øvede. “Hvis maleri er prosa, så er grafik poesi”.

På en dag i løbet af ugen arrangeres En dag med land-art… Børn og voksne, familier eller grupper…

Dagens overordnede tema er ”Land Art”… Ud af naturens egne materialer skaber vi kunst i naturen af naturen, med materialer der kan gå tilbage til naturen. Her er der rig mulighed for at udfolde sig personligt, eller i grupper, eller familien samlet. Der bliver et oplæg på stedet (endnu er det hemmeligt, men ikke farligt), og derudfra er det op til deltagerne at bruge og genbruge, og dermed skabe sit eget udtryk…

Gourmet i børnehøjde:

Med skolens køkkenleder, Henrik Madsen, tilbydes følgende workshop: MAD ER BEDST, NÅR VI ER SAMMEN.

Sammen bruger vi vores nysgerrighed og madglæde og skaber vores egne retter og vores egen lille kogebog. Vi arbejder os igennem mange grene af “det gode måltid”: Mad over bål. Mine yndlingsretter. Bedstes bedste frikadeller. Min madverden er vegetarisk. Den mad vi kender. Den mad vi ikke kender. Mad fra andre lande. Alt sammen lavet i hyggeligt fællesskab, for børn og barnlige sjæle. Vi slutter ugen af med en POP UP RESTAURANT, hvor alle skaber deres egen menu!

Gøgleri og leg:

Workshoppen er især for mindre børn sammen med større søskende, forældre og/eller bedsteforældre, der har lyst og mod til at lege, gøgle og opleve. Workshoppen ledes af en instruktør med stor energi og engagement i at få andre med i sjove, anderledes og udfordrende lege og det at gøgle.

Midt i ugen vil der være tilbud om en dags udflugt til særlige attraktioner på Fyn. Der vil være flere tilbud at vælge imellem. Tilmelding til udflugten sker på familiehøjskolens 2. dag.

Tilmelding inden 30. juni

Pris: 4.600 kr. – på dobbeltværelse og børn (under 18 år) evt. på gæsteseng 2.000 kr. Se nærmere om pris og rabat under praktisk info

Katalog

Katalog som PDF

Tilmeldingen er lukket

Vi ses til næste år

Du er også velkommen til at kontakte kursuschef Erik Kjærsgaard på mobil 3026 1298, for at afklare, stille spørgsmål m.v.